У Повітряних силах назвали кількість збитих уночі «шахедів» та ціль атаки

Читать на русском
Сили ППО вночі знищили 36 із 36 запущених дронів. У ЗСУ вважають, що метою окупантів були атаки на критичну інфраструктуру та військові об'єкти у західних регіонах.
ua.depositphotos.com

Росія в ніч проти 25 травня атакувала Україну ударними дронами іранського виробництва Shahed-136/131.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

У розвідці розповіли, скільки ракет зараз може виробляти росіяРосія, за даними ГУР, щомісяця виробляє – 25 ракет Калібр, 2 ракети Кинджал, 35 крилатих ракет Х-101, 5 балістичних ракет 9М723 Іскандер-М.

Загалом було зафіксовано пуски 36 дронів з північного та південного напрямів. У ЗСУ вважають, що метою окупантів були атаки на критичну інфраструктуру та військові об'єкти у західних регіонах держави.

«До відбиття атаки залучено підрозділи зенітних ракетних військ, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи у зонах відповідальності повітряного командування «Південь», повітряного командування «Центр», повітряного командування «Захід» та протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України. Спільними зусиллями усі 36 «шахедів» знищено», – відзвітували військові.

Зазначимо, що Київ цієї ночі пережив уже 12 повітряний напад із початку травня.

Нагадаємо, 22 травня російські війська атакували військові та інфраструктурні об'єкти Дніпра. Було запущено 16 ракет різних типів та 20 ударних безпілотників

У ніч на 19 травня росіяни атакували Україну ударними дронами Shahed-136/131 та крилатими ракетами «Калібр». Всього було зафіксовано пуски 22 дронів та 6 «Калібрів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: