Атака на Дніпропетровську область: збили 15 безпілотників та 4 ракети, є поранені

Читать на русском
Над областю вночі було збито 15 безпілотників та 4 ракети. Через прильоти та падіння уламків поранено загалом 8 осіб, пошкоджено інфраструктуру.
Фото: Telegram/Сергій Лисак

Над Дніпропетровською областю в ніч на 22 травня було збито 15 безпілотників і 4 крилаті ракети. Однак є прильоти та поранені серед мирного населення.

Про наслідки обстрілу розповів голова військової адміністрації області Сергій Лисак.

У розвідці розповіли, скільки ракет зараз може виробляти росіяРосія, за даними ГУР, щомісяця виробляє – 25 ракет Калібр, 2 ракети Кинджал, 35 крилатих ракет Х-101, 5 балістичних ракет 9М723 Іскандер-М.

Так, у Дніпровському районі через ракетний удар поранено 27-річного чоловіка. Зараз він перебуває у лікарні у стані середньої тяжкості. «Пошкоджені кілька будівель рятувального підрозділу. Виникло дві пожежі, які вже загасили. Знищені більш ніж 10 вантажних та легкових авто, стільки ж одиниць спецтехніки – пошкоджені. Побиті й 25 приватних машин та 2 автобуси», – повідомив Лисак.

Крім того, влучили по приватному підприємству у Дніпрі, там пошкоджено три будівлі.

В Іларіонівській громаді Синельниківського району впав БПЛА, також там виявлено уламки ракети, додав глава ОВА. В результаті постраждали семеро людей, дві жінки в лікарні.

«Зачепило 3 приватні будинки та 9 багатоквартирних. А ще – дитсадок, магазини та адмінбудівлі. Потрощені 6 авто», – додав Лисак.

Нагадаємо, цієї ночі в Дніпрі прогриміло майже два десятки вибухів. Ворог, ймовірно, мав на меті перевантажити ППО міста різними типами ракет і дронами.

У ніч на 19 травня росіяни атакували Україну ударними дронами Shahed-136/131 та крилатими ракетами «Калібр». Всього було зафіксовано пуски 22 дронів та 6 «Калібрів».

У Кривому Розі були прильоти по приватному промисловому підприємству.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: