Росія поновила ракетні удари, щоб послабити українську ППО – британська розвідка

Читать на русском
Росія поновила ракетні удари вглиб території України, щоб послабити українську протиповітряну оборону.
Укрінформ

Росія поновила ракетні удари вглиб території України, щоб послабити українську протиповітряну оборону.

Про це повідомляє британська розвідка.

Відзначають, що від початку травня цього року росія поновила часті удари ракетами великої дальності вглиб України. Ймовірно, вони спрямовані передусім на послаблення української протиповітряної оборони.

Повітряні атаки на столицю: як росія в травні била по Києву ракетами та дронамиКиїв із початку травня пережив уже вісім повітряних атак росіян. Подробиці – на інфографіці.

Британці також зауважують, що рф почала частіше використовувати неозброєні безпілотні літальні апарати під час ракетних ударів. Серед них є БпЛА SuperCam російського виробництва, які відносно дешеві та мають достатню дальність, щоб пролетіти над цілями крилатих ракет. Такою тактикою загарбники наймаються отримати більш своєчасну оцінку бойових втрат і покращити наведення на ціль.

«Повільний і неефективний процес націлювання був головною слабкістю російських військових у їхніх діях в Україні. Однак повільні розвідувальні БпЛА дуже вразливі для української ППО», – додають британські розвідники.

Нагадаємо, росія зараз має можливість виробляти на місяць 25 ракет «Калібр», 35 одиниць Х-101, два «Кинджали» та 5 балістичних ракет 9М723 до «Іскандер-М».

Раніше писали, що росія розпочала масовані повітряні атаки відразу з кількох напрямків, націлившись на центри управління у Києві та інші важливі об'єкти. Підсиливши інтенсивність атак рф, ймовірно, намагається змусити Україну відкласти свій контрнаступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: