Нічна атака на Україну: у Повітряних силах розповіли про результати роботи ППО

Читать на русском
Росіяни вночі атакували Україну 16 ракетами та 20 дронами, основною ціллю був Дніпро. Сили ППО знищили 4 ракети та всі 20 безпілотників.
poglyad.tv

Російські війська в ніч проти 22 травня атакували військові та інфраструктурні об'єкти Дніпра. Було запущено 16 ракет різних типів та 20 ударних безпілотників Shahed-136/131.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Окупанти випустили:

  • 4 крилатих ракети повітряного базування Х-101/Х-555 із стратегічних бомбардувальників Ту-95мс із району Каспійського моря;
  • 5 крилатих ракет Х-22 з далеких бомбардувальників Ту-22м3 за різними напрямками – Азовського моря та Курської області;
  • 2 балістичні ракети «Іскандер-М» із окупованого Криму; – 5 зенітних керованих ракет С-300 із окупованої території Запорізької області.
  • 20 іранських дронів з південного та північного напрямів.

Сили протиповітряної оборони знищили чотири крилаті ракети Х-101/Х-555 та 20 ударних дронів.

У ЗСУ також підтвердили, що ввечері 21 травня у територіальних водах України в Херсонській області аварії зазнав російський винищувач Су-35 – обставини «утилізації» уточнюються.

Нагадаємо, у Дніпрі цієї ночі пролунало близько двох десятків вибухів. В обласній військовій адміністрації розповіли про наслідки нічної атаки на область.

У британській розвідці зазначали, що росія відновила ракетні удари по Україні, щоб послабити протиповітряну оборону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: