У розвідці розповіли, скільки ракет зараз може виробляти росія

Читать на русском
Росія, за даними ГУР, щомісяця виробляє – 25 ракет Калібр, 2 ракети Кинджал, 35 крилатих ракет Х-101, 5 балістичних ракет 9М723 Іскандер-М.
Getty Images

Росія зараз має можливість виробляти на місяць 25 ракет «Калібр», 35 одиниць Х-101, два «Кинджали» та 5 балістичних ракет 9М723 до «Іскандер-М».

Про це РБК-Україна сказав заступник начальника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

Масовані обстріли України: як змінювалася кількість випущених росією ракетСьогодні росія запустила по Україні 23 ракети, а раніше в одному залпі було по 70-80. Як змінювалася кількість – на інфографіці.

Він зазначив, що росіяни вичерпали значний запас ракетного озброєння, але їм вдалося налагодити виробництво. Так, уламки застосованих рф ракет вказують на те, що вони щойно зійшли конвеєра – виготовлені в першому кварталі цього року.

«Вони щонайменше двічі на місяць завозять «Калібри» до окупованого Криму. Зараз росіяни в змозі виготовляти близько 25 «Калібрів» на місяць, Х-101 – 35 одиниць, «Кинджалів» – дві одиниці в місяць, балістичних ракет 9М723 до «Іскандер-М» – п'ять одиниць. Таким чином, їм вдається завозити комплектуючі для виробництва ракетного озброєння, незважаючи на міжнародні санкції», – сказав Скібіцький.

У розвідці, за його словами, вважають, що росія продовжуватиме ракетну кампанію, поки вистачатиме ресурсів – ймовірно, комбінуватиме засоби і вдаватиметься до нових експериментів.

Нагадаємо, місяць тому в Генштабі повідомили, що окупанти планують запустити серійне виробництво крилатих ракет Х-50, що може означати посилення ракетних ударів по Україні восени цього року.

Хоча у ЗСУ вважають, що росія не зможе накопичити навіть третину колишнього запасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: