У ГУР розповіли, чи допомагає Україна російським добровольцям на Бєлгородщині

Читать на русском
Українські військові не беруть безпосередньої участі в операції російських добровольців на території Бєлгородської області. Таку заяву зробив представник ГУР Міноборони Андрій Черняк.
Фото: t.me/russvolcorps

Українські військові не беруть безпосередньої участі в операції російських добровольців на території Бєлгородської області рф.

Таку заяву зробив представник ГУР Міноборони Андрій Черняк, його цитує Financial Times.

Прорив кордону в Бєлгородській області може змусити рф перекинути частину військ з фронту – аналітикиПодії у Бєлгородській області, на думку аналітиків, можуть змусити росію перекинути частину військ із фронту для захисту кордону. Операція також мала психологічний вплив на росіян.

За його словами, операція була ініційована представниками Російського добровольчого корпусу та Легіону «Свобода Росії». Україна, у свою чергу, ділиться із добровольцями лише окремою інформацією.

«Звичайно, ми з ними спілкуємось. Звісно, якоюсь інформацією ми ділимося. І, можна сказати, навіть співпрацюємо», – заявив Черняк.

Нагадаємо, 22 травня влада Бєлгородської області повідомила про вибухи і стрілянину в деяких прикордонних населених пунктах. Місцевий губернатор заявив, що в область нібито зайшла «українська диверсійно-розвідувальна група».

У ГУР повідомили, що на території Бєлгородської області проводиться операція Легіону «Свобода Росії» та «РДК». Мета операції – створення «смуги безпеки» для захисту українців.

При цьому Михайло Подоляк заявив, що Україна уважно спостерігає за подіями на Бєлгородщині, але не має до них безпосереднього відношення.

Він також зазначив, що росія незабаром зіштовхнеться з величезними внутрішніми проблемами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: