Орбан порівняв ЄС із планами Гітлера: у Чехії заявили, що Угорщину ніхто не змушує бути частиною Євросоюзу

Читать на русском
Нещодавнє порівняння європейської інтеграції з планами Гітлера прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана було відкинуто міністром закордонних справ Чехії Яном Ліпавським.
depositphotos.com

Нещодавнє порівняння європейської інтеграції з планами Гітлера прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана було відкинуто міністром закордонних справ Чехії Яном Ліпавським, який зазначив, що ніхто не змушує Угорщину бути частиною європейської спільноти.

Про це пише Euractiv.

«Навіть Адольф Гітлер мріяв про європейську єдність і згодом посилався на ідею «щодалі тіснішого союзу», – сказав Орбан у п’ятницю у Веспремі на заході Угорщини, що викликало критику з боку Чехії.

«Ніхто не змушує угорців бути частиною цієї спільноти, якщо вони відчувають дискомфорт», – заявив міністр закордонних справ Чехії Ліпавскі.

Тим часом єврокомісар Вера Йоурова розповіла, що угорці уникають фотографуватися з нею в Брюсселі, щоб не зіткнутися з «переслідуваннями вдома».

Нагадаємо, у квітні Віктор Орбан назвав Україну «неіснуючою у фінансовому сенсі країною».

У МЗС України назвали цей вислів цинічним з огляду на те, що й сама Угорщина отримує чималі гроші від Євросоюзу.

Нещодавно міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що його країна «заплатила надто високу ціну» за війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: