Боррель назвав «спосіб» швидкого завершення війни: в Офісі президента відповіли

Читать на русском
Подоляк зазначив, що про припинення війни можна буде говорити лише тоді, коли російські війська покинуть територію України.
Фото: Getty Images

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що війна росії проти України завершиться досить швидко, якщо союзники перестануть надавати ЗСУ військову допомогу.

Таку думку він висловив в інтерв'ю іспанському телебаченню, його слова цитує La Sexta.

«Я знаю, як закінчити війну негайно: ми припиняємо надавати військову допомогу Україні, і Україна має здатися за кілька днів. Все, війни більше нема. Але чим вона скінчиться? Україна перетвориться на таку маріонеткову країну, як Білорусь, позбавлену своїх свобод», — заявив Боррель.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на цю тезу глави європейської дипломатії.

Він зазначив, що про припинення війни можна буде говорити лише тоді, коли російські війська покинуть територію України.

«Припинення постачання зброї абсолютно точно не можна припинити війну негайно. Це чистий оксюморон. Негайне виведення окупаційних військ росії з чужої суверенної території – єдине рішення. А ось припинення поставок – це виключно про масштабування війни, про перенесення її на інші території, про різке збільшення військових злочинів та тотальне знищення цивільного населення. Правильно робіть акценти», – наголосив Подоляк.

Нагадаємо, 9 травня генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що поки що немає жодних шансів на мир між росією та Україною, оскільки обидві сторони переконані, що вони можуть перемогти.

Подоляк у відповідь заявив, що мир в Україні можливий, якщо росію «ввічливо» попросять залишити чужу територію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: