ВРП відсторонила підозрюваного суддю з Рівненщини від розгляду справ

Читать на русском
Орган суддівського врядування підтримав клопотання головного антикорупційного прокурора про відсторонення служителя Феміди.

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Корецького районного суду Рівненської області Євгена Корецького від розгляду судових справ до 4 червня. НАБУ і САП його підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 1 травня ухвалив орган, повідомляє «Слово і діло».

«Вища рада правосуддя вирішила: клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка – задовольнити частково. Тимчасово до 4 червня 2023 року відсторонити суддю Корецького районного суду Рівненської області Кулика Євгена Володимировича від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – оголосив рішення голова ВРП Григорій Усик.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Корецького райсуду Рівненщини Євгену Кулику та адвокату Миколі Туровичу. У межах досудового розслідування встановлено, що за 1100 доларів суддя обіцяв закрити адміністративну справу, що перебувала у нього на розгляді, стосовно громадянина, який вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 Кодексу про адміністративні правопорушення України («Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння»). Грошові кошти суддя отримав за посередництва адвоката. Осіб було викрито одразу після отримання ними обумовлених коштів детективами НАБУ.

Пізніше Вищий антикорупційний суд визначив 700 тисяч грн застави підозрюваному судді Кулику, а адвокату Туровичу – 600 тис. грн. Також на них обох поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; не відлучатись із Рівненської області без дозволу; утримуватись від спілкування зі свідками та іншим підозрюваним у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: