САП повідомила про підозру судді з Рівненщині та адвокату

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру черговому служителю Феміди, якого викрили на корупції.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру судді одного з районних судів Рівненської області та адвокату, яких напередодні викрили на одержанні 1100 доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

У повідомленні не вказується прізвище судді, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про суддю Корецького районного суду Рівненської області Євгена Кулика.

«4 квітня 2023 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру судді одного з районних судів Рівненської області та адвокату-посередника, яких викрито на одержанні 1100 доларів неправомірної вигоди. Дії судді кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України. Його спільнику інкриміновано ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України», – інформує прокуратура.

У межах досудового розслідування встановлено, що за 1100 доларів суддя обіцяв закрити адміністративну справу, що перебувала у нього на розгляді, стосовно громадянина, який вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст.130 Кодексу про адміністративні правопорушення України («Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння»). Грошові кошти суддя отримав за посередництва адвоката.

Осіб було викрито одразу після отримання ними обумовлених коштів детективами НАБУ за сприяння Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Печерського райсуду Києва Тетяні Ільєвій. Раніше вони також викрили «на гарячому» суддю з Одеси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: