Зеленський у зверненні розповів деталі сьогоднішнього візиту на передову на Донбасі

Читать на русском
Зеленський зазначив, що саме на передовій було правильним оголосити про створення в Україні корпусу морської піхоти.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 23 травня, відвідав військових у Донецькій області. Він назвав цей візит завершальним компонентом після багатьох зустрічей і переговорів із партнерами, які відбулися цими днями.

Про це він розповів у своєму традиційному зверненні до нації.

За його словами, сьогодні він був у Донецькій області на фронті - у районі Вугледара й Марʼїнки та привітав наших морпіхів з їхнім професійним святом, Днем морської піхоти України.

«Вручив державні нагороди воїнам і стрічки «За мужність та відвагу» найкращим підрозділам, які захищають саме цю частину фронту. Впевнений, ви пам’ятаєте ці підрозділи – часто у вечірніх зверненнях саме їм дякую за надзвичайні результати, які вони дають Україні в боях. Сьогодні нагородив їх особисто. Це 35-та окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського, 406-та окрема артилерійська бригада імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова та 140-й окремий розвідувальний батальйон. Дуже потужні підрозділи, і я вдячний кожному з вас, воїни!», – заявив глава держави.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Сьогодні саме на передовій було правильним оголосити про створення в Україні корпусу морської піхоти. До наявних наших підрозділів будуть додані й нові бригади морської піхоти – і ми забезпечимо їх сучасною зброєю й технікою. Власне, ця поїздка на передову стала завершальним компонентом після багатьох зустрічей і переговорів із партнерами, які відбулися цими днями та в попередні тижні.

  • Звичайно, хочу подякувати й нашій 36-й окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського. Цей підрозділ, б’ючись зараз, часто заслуговує на вдячність завдяки своїй силі та ефективності. І цілком справедливо згадати їх зараз теж. Дякую вам, вітаю вас із вашим днем!

  • Воїни зі 137-го окремого батальйону морської піхоти – дякую сьогодні вам персонально – кожному бійцю! – за дуже хороші результати, яких досягаєте на передовій. Молодці! І вітаю вас зі святом!

  • Сьогодні маю честь подякувати також іншим підрозділам наших сил оборони, які б’ються саме на найжорстокіших напрямках… 55-та окрема артилерійська бригада «Запорізька Січ» – незмінно молодці, незмінно дієві. Дякую вам, воїни! 59-та окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка – як і завжди, найсильніші! Дякую вам! 74-й окремий розвідувальний батальйон – дякую вам, воїни! 5-та окрема Слобожанська бригада нашої Національної гвардії, яка воює на Луганщині разом з іншими підрозділами сил оборони та саме так, як потрібно, захищає позиції, саме так, як потрібно, знищує російських окупантів… Дякую вам, наші воїни!

Нагадаємо, що Зеленський у зверненні розповів про підготовку до візитів іноземних лідерів.

Раніше в ОПУ пояснили, чому Зеленський не зустрівся із президентом Бразилії на G7.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: