У Повітряних силах пояснили, чому ППО не збиває російські літаки

Читать на русском
Ігнат зазначив, що росіяни почали частіше використовувати керовані бомби, що дозволяє літакам рф триматися подалі від української ППО.
Фото: youtube.com/obozrevatel_tv

Збройні сили України поки що не можуть збивати ворожі літаки та гелікоптери, оскільки ті не заходять в зону ураження систем ППО.

Таку заяву під час брифінгу 8 травня зробив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

У ЗСУ назвали кількість знищених за останні місяці повітряних цілей ворогаВосени та взимку українська ППО витратила велику кількість ракет для того, щоб відбити масовані атаки рф, тому в даний час ЗСУ спостерігають дефіцит боєприпасів та зенітно-ракетних систем.

«Ми вже давно не бачили збитих російських літаків та гелікоптерів через те, що вони не залітають у зону ураження нашої ППО. Наразі немає результативної роботи з цього напряму, оскільки ворог намагається дистанційно завдавати ударів. Наприклад, як він це робив сьогодні вночі. Це стосується і ракет Х-101, Х-555», - наголосив Ігнат.

Спікер додав, що росіяни почали частіше використовувати керовані бомби, що також дозволяє літакам росії триматися подалі від української ППО.

«З цим потрібно боротися. Скажімо так, нам потрібен F-16. Цей літак зможе дійсно завоювати перевагу в повітрі та на окупованих територіях та відігнати подалі російську авіацію від наших кордонів», – зазначає Ігнат.

Нагадаємо, з початку весни росіяни змінили тактику обстрілу України. Тепер здебільшого вони б'ють по територіях, до яких здатні дістати.

Раніше в Повітряних силах назвали нові пріоритетні цілі ракетних ударів рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: