У центрі Кишинева на масовому мітингу з підтримки євроінтеграції зібрались понад 75 000 людей

Читать на русском
У Великих Європейських зборах, які відбулися в центрі Кишинева 21 травня, узяли участь від 75 тис. до 80 тис. осіб.
point.md

Сьогодні, 21 травня, в центрі Кишинева відбулися Великі європейські збори, оголошені президенткою Маєю Санду. Перед присутніми виступила сама очільниця держави, а також голова Європарламенту Роберта Метсола, яка прибула до Молдови спеціально для цього.

Про це повідомляє молдавське видання Point, а також прессекретар Генінспекторату поліції Діана Фетко для видання Newsmaker.

Поліція Молдови повідомила, що у Великих Європейських зборах, які відбулися в центрі Кишинева 21 травня, узяли участь від 75 до 80 тисяч осіб.

Коли Україна стане членом Євросоюзу: прогнози українських та європейських політиківПрогнози українських та європейських політиків щодо термінів вступу України до ЄС – на інфографіці.

Зазначається, що правоохоронці, які забезпечували порядок на заході, не зареєстрували жодного інциденту. Правоохоронці також подякували учасникам мітингу за співпрацю з органами правопорядку.

Згідно з інформацією ЗМІ, частину промови, в якій Санду заявила про підтримку і солідарність з народом України, вона виголосила українською мовою.

Учасники зборів ухвалили резолюцію на підтримку європейської інтеграції Молдови. У документі наголошується, що Молдова прагне стати повноправною частиною Євросоюзу, який може гарантувати стабільність і дасть змогу реалізувати свій потенціал. Учасники зборів також закликали всі політичні сили країни підтримати європейський курс країни. Для цього, на думку мітингувальників, необхідно прописати в Конституції Молдови її мету вступити в ЄС, забезпечити якнайшвидший початок переговорів про вступ до союзу, а також підтримати зміцнення держструктур для досягнення цієї мети.

Нагадаємо, нещодавно у Молдові заявили про повну відмову від російського газу.

Зазначимо, що минулого місяця у столиці Грузії відбувся проєвропейський мітинг.

Також «Слово і діло» зібрало прогнози українських та європейських політиків щодо термінів вступу до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: