Зеленський зустрівся із президентом Євроради Мішелем: про що говорили

Читать на русском
Зеленський і Мішель обговорили втілення рекомендацій Європейської комісії для початку переговорів щодо вступу України до ЄС.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський, який сьогодні перебуває в Японії для участі в саміті держав G7, провів зустріч із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

Про це повідомляє Офіс президента.

Зазначається, що під час зустрічі Зеленський та Мішель обговорили обмеження на експорт української продукції в сусідні країни ЄС. Президент України наголосив на неприпустимості їхнього продовження після 5 червня.

Також темою зустрічі стала європейська інтеграція України та початок переговорів щодо вступу в ЄС. Крім того, Зеленський і Мішель обговорили реалізацію формули миру.

«Сторони обговорили перебіг реалізації рекомендацій Європейської комісії для початку переговорів щодо вступу нашої країни до Європейського Союзу», - йдеться у повідомленні.

Також співрозмовники скоординували позиції напередодні засідання саміту «Групи семи».

Нагадаємо, напередодні лідери «Великої сімки» на саміті в японській Хіросімі ухвалили спільну заяву щодо війни в Україні. G7 пообіцяла продовжувати надавати Україні оборонну допомогу, засудила дії росії та її ядерний шантаж, а також пообіцяла працювати над відстеженням російських алмазів, щоб надалі запровадити обмеження експорту.

У суботу, 20 травня, президент України прибув в Японію, де візьме участь у саміті країн G7. Він вже провів зустрічі з прем'єрами Британії та Італії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: