«Вершина інженерної думки рф»: боєголовка знайденої під Бидгощем ракети була зроблена з бетону

Читать на русском
У Польщі виявили боєголовку ймовірно російської ракети, знайденої під містом Бидгощ у квітні. За словами представника адміністрації Дуди, бойова частина не мала вибухівки та була виконана з бетону.
Павел ШротФото: PAP

У Польщі виявили боєголовку ймовірно російської ракети, уламки якої знайшли під містом Бидгощ у квітні.

Про це розповів глава канцелярії президента країни Павло Шрот, його цитує портал PAP.

Падіння ракети у Польщі: міністр оборони визнав, що військові приховали факт прольоту об'єктаГлава військового відомства прояснив окремі моменти, пов'язані з падінням ймовірно російської ракети X-55 неподалік міста Бидгощ.

За його словами, бойова частина не мала вибухівки та була виконана з бетону.

«Цей елемент ракети наразі досліджується відповідними інститутами. Це дуже незвичайна боєголовка, тому що вона виготовлена – ця вершина російської інженерної думки – з бетону. Я припускаю, що вона була встановлена на ракету в такому вигляді, щоб збити з пантелику українську ППО», – повідомив Шрот.

Він також додав, що Міноборони Польщі не планує відправляти у відставку офіцерів, пов'язаних із інцидентом. При цьому країна має намір покращити процедуру виявлення таких об'єктів.

Нагадаємо, 27 квітня міноборони Польщі повідомило, що за 15 кілометрів від міста Бидгощ знайшли уламки «невідомого військового об'єкта».

За даними ЗМІ, уламки належать російській ракеті X-55. Об'єкт, швидше за все, потрапив на територію країни зі східного кордону, оскільки польська армія не має такого озброєння ні в своєму оснащенні, ні на складах.

Декілька днів тому до Польщі з території Білорусі залетів невідомий об'єкт. Ймовірно, йдеться про наглядовий аеростат, контакт із яким було втрачено поблизу Ріпіна. Об'єкт поки що не знайдено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: