Падіння ракети у Польщі: міністр оборони визнав, що військові приховали факт прольоту об'єкта

Читать на русском
Глава військового відомства прояснив окремі моменти, пов'язані з падінням ймовірно російської ракети X-55 неподалік міста Бидгощ.
Фото: twitter.com/MON_GOV_PL

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак відреагував на розслідування польських ЗМІ щодо падіння ймовірно російської ракети X-55 недалеко від міста Бидгощ.

Глава військового відомства прояснив певні моменти, пов'язані з інцидентом, його цитує портал TVN24.

За словами Блащака, 16 грудня минулого року Центр управління повітряним рухом, підпорядкований Головнокомандувачу, отримав інформацію від української сторони про об'єкт, що наближається до польського повітряного простору.

Об'єкт був також зафіксований польськими наземними станціями радіолокації. Оперативний командир Центру мав проінформувати найвище військове керівництво про цей об'єкт, але Блащак заявив, що той цього не зробив і таким чином порушив інструктаж.

«В оперативному зведенні, яке я отримав, не було інформації про те, що 16 грудня відбувалося порушення чи перетин повітряного простору Республіки Польща. Що, як потім з'ясувалося, не відповідало дійсності», – наголосив голова Міноборони.

Крім того, оперативний командир не зробив достатніх дій для пошуку об'єкта.

«На місце було відправлено лише патруль поліції, а пошук з вертольота не проводився аж до 19 грудня. Чергові військовослужбовці територіальних військ оборони у пошуках не брали участі. А після 19 грудня пошуки було повністю припинено», – заявив Блащак.

Він додав, що будь-які кадрові чи дисциплінарні рішення, пов'язані з причетними до інциденту, прийматимуться після консультації із президентом Польщі.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, уламки, які виявили у квітні біля польського міста Бидгощ, належать російській ракеті X-55. Об'єкт, швидше за все, потрапив на територію країни зі східного кордону, оскільки польська армія не має такого озброєння ні у своєму оснащенні, ні на складах.

При цьому відразу після виявлення уламків генерал польської армії Роман Полько заявив, що сценарій того, що це була блукаюча ракета, випущена над східним кордоном Польщі, є «вкрай малоймовірним».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: