У Польщі заявили про намір зміцнити армію і пояснили мету

Читать на русском
Хоча Польща є частиною НАТО, країна планує створити настільки сильну армію, щоб вона мала достатню силу стримування, і її ніколи не потрібно було використовувати, заявив прем'єр Матеуш Моравецький.
Маріуш Блащак і Матеуш Моравєцький на полігоні у варшавській ВесолійPAP/Paweł Supernak

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що країна повинна мати настільки сильну армію, щоб «її ніколи не потрібно було використовувати». Тому Польща планує зміцнювати свої збройні сили.

Про це повідомляє Polskie Radio.

Як за вісім років змінилися оборонні витрати країн НАТОУ 2022 році країни НАТО витратить на оборону 1 трлн 189,8 млрд доларів. Як змінилися витрати кожної країни за вісім років – на інфографіці.

«Ми повинні мати настільки сильну армію, щоб вона мала достатню силу стримування, і її ніколи не потрібно було використовувати», – наголосив польський прем’єр.

Також він зазначив, що хоча Польща є учасником НАТО – найсильнішого військового альянсу в світі – країна все одно зміцнюватиме свою армію. Основою цього є міцні державні фінанси.

Крім того, Моравецький закликав усіх громадян своєї країни вчитися поводженню зі зброєю, тренуватися і вчитися стріляти.

Нагадаємо, Польща оприлюднить факти корупційного впливу росії на євродепутатів. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Раніше польський прем'єр заявив, що Польща продовжить допомагати Україні у 2023 році.

Також повідомлялося, що Польща та Україна підпишуть найбільший за 30 років контракт на купівлю зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: