Макрон планує створити реєстр збитків від російської агресії – ЗМІ

Читать на русском
Емманюель Макрон на саміті Ради Європи у вівторок, 16 травня, оголосив про створення міжнародного реєстру збитків.
Getty Images

Президент Франції Емманюель Макрон на саміті Ради Європи у вівторок, 16 травня, оголосив про створення міжнародного реєстру збитків, завданих Україні з початку повномасштабного російського вторгнення.

Про це повідомляє агентство AFP, з посиаланням на слова лідера Франції.

Росія заплатить за все: що таке репарації та чому важливо змусити рф їх виплатитиПро те, що таке репарації та чому для України так важливо змусити росію заплатити абсолютно За весь збиток від війни – в матеріалі Слово і Діло

Як зазначається, під час виступу на відкритті саміту Ради Європи французький президент заявив, що організація у вівторок створила «міжнародний реєстр збитків, завданих агресією росії проти України».

«Рада знову стає на чолі сторони жертв агресії», – підкреслив Макрон. Він закликав всі держави активно долучатись до розробки реєстру.

Окремо французький лідер закликав Раду Європи посприяти створенню ста психологічних центрів, які б допомагали постраждалим у результаті агресії рф, під егідою Банку розвитку РЄ.

Як відомо, реєстр збитків від російської агресії діятиме в Нідерландах. У ньому реєструватимуться докази шкоди та позови про відшкодування шкоди або поранень. Реєстр буде відкритий для фізичних і юридичних осіб, а також для України, включно з регіональними та місцевими органами влади, державними або контрольованими державою підприємствами.

Нагадаємо, що Макрон натякнув на постачання Україні далекобійних ракет. Він нагадав, що Франція поставила Україні боєприпаси, бронетехніку та САУ Caesar.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: