Зеленський провів телефонну розмову з Макроном: обговорили плани ЗСУ на найближчі місяці

Читать на русском
Крім того, сторони поговорили про майбутній саміт НАТО у Вільнюсі, на якому очікується ухвалення конкретних рішень щодо гарантій безпеки для України.
Фото: Офіс президента України

У неділю, 30 квітня, президент Володимир Зеленський поговорив зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном.

Про телефонну розмову лідерів двох держав повідомила пресслужба Офісу президента України.

Макрон закликав Сі Цзіньпіна «напоумити» рф і допомогти зупинити війну проти УкраїниПрезидент Франції також попросив Сі натиснути на рф у питанні дотримання правил нерозповсюдження ядерної зброї. У відповідь на це Сі Цзіньпін заявив про неприпустимість застосування путін ядерної зброї.

Під час бесіди Зеленський поінформував Макрона про ситуацію на фронті та перспективи її розвитку найближчими місяцями. Окремо президент наголосив на першочергових потребах ЗСУ.

Крім того, сторони обговорили підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі, на якому очікується ухвалення «сильних та конкретних рішень» щодо гарантій безпеки для України. Зеленський сподівається, що на саміті порушать питання про запрошення нашої країни до НАТО.

Співрозмовники також поговорили про взаємодію у роботі з іншими міжнародними партнерами щодо консолідації їхньої підтримки української Формули світу.

«Лідери України та Франції скоординували позиції напередодні важливих міжнародних заходів та узгодили наступні конкретні кроки у рамках двостороннього діалогу», – йдеться у повідомленні пресслужби ОПУ.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли про те, що президент Франції звернувся до китайської сторони з планом, який, на його думку, потенційно може призвести до переговорів між Україною та росією.

«Слово і діло» вже проаналізувало ініціативи Макрона та підготувало матеріал про можливі причини їх появи та погрози, які представляють адепти «мирного договору з росією».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: