В ООН оцінили вартість післявоєнного відновлення України: яка сума

Читать на русском
Незважаючи на фінансову допомогу з боку міжнародних організацій, за оцінками ООН, економіка України у 2023 році перебуватиме у стагнації.
Суспільне

Вартість відновлення інфраструктури України, яка сильно постраждала внаслідок російського вторгнення, суттєво зросла і становить понад 400 млрд доларів.

Про це повідомляється у доповіді ООН.

Зазначається, що ООН оцінила необхідну для цього суму 411 млрд доларів. Про це йдеться у доповіді ООН «Світова економічна ситуація та її перспективи». Незважаючи на фінансову допомогу з боку міжнародних організацій, за оцінками ООН, економіка України у 2023 році перебуватиме у стагнації.

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

Як повідомляють експерти ООН, у 2022 році економіка України втратила більшу частину промислових потужностей та енергетичної інфраструктури та скоротилася на 29,1%.

«Довгострокові перспективи залежать від тривалості та інтенсивності війни та здатності країни профінансувати відновлення, оцінна вартість якого підвищилася до 411 млрд доларів», - йдеться у доповіді.

Нагадаємо, ЄБРР назвав суму, яка необхідна для відновлення України. Нещодавно й Світовий банк назвав мінімальну суму, потрібну для відновлення України.

Раніше у Раді розповіли, скільки грошей зберігається на рахунках спецфонду на ліквідацію наслідків агресії росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: