Відновлення України: у Раді розповіли, скільки грошей зберігається на рахунках спецфонду

Читать на русском
Кошти планують направити на ремонт пошкодженого житла, відновлення критичної інфраструктури, а також пілотні проєкти відбудови у п'яти областях.
Фото: sluga-narodu.com

На ліквідацію наслідків агресії росії вдалося зібрати вже понад 60 мільярдів гривень.

Такими даними поділилася народний депутат Роксолана Підласа у коментарі пресслужбі Апарату Верховної Ради.

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

За її словами, 25,8 млрд грн із цієї суми – кошти, отримані від примусового вилучення активів держави-агресора. Ще 35,9 млрд. грн. – 50% прибутку Нацбанку за 2022 рік.

«У 2023 році кошти Фонду ліквідації будуть використовуватися для надання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла, відновлення критичної інфраструктури, на пілотні проекти відбудови в п'яти областях, а також інші об'єкти, які були зруйновані або допоможуть подолати соціально-економічні наслідки війни», - розповіла Підлас.

Нагадаємо, нещодавно уряд визначив 5 пріоритетів у відновленні України у 2023 році. Крім того, Кабмін обрав шість населених пунктів, які відбудовуватимуть «за новими принципами».

Раніше Світовий банк назвав мінімальну суму, потрібну для відновлення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: