Для відновлення Харкова знадобиться понад 9 млрд доларів – Терехов

Читать на русском
На відновлення Харкова від наслідків російської агресії, за попередніми підрахунками, потрібно близько 9,5 мільярдів доларів.
Центр Харкова після обстрілуVyacheslav Madiyevskyy, REUTERS/Scanpix/Leta

Щоб відновити Харків, який постраждав від російської агресії, станом на зараз потрібно близько 9,5 мільярдів доларів – за попередніми підрахунками.

Про це заявив мер Харкова Ігор Терехов в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

«Щодо відновлення Харкова, ми приблизно порахували… Обстріли тривають і зараз неможливо остаточно порахувати всі збитки, які Харків отримав від російських агресорів. Зараз сума коштів, потрібна для того, щоб відновити Харків – це 9,5 мільярдів доларів», – сказав Терехов.

Мер міста уточнив, що йдеться про відновлення не лише житлових будинків, а також і енергетичної інфрастуктури, і адмінбудівель, тощо.

«Це величезна сума. Тому, коли ми зустрічалися з заступником держсекретаря США і з іншими поважними членами уряду, ми говорили про те, що такі кошти ми не можемо знайти самі і нам потрібна підтримка наших партнерів, США», – сказав мер.

Раніше мер Харкова назвав термін повного відновлення міста після агресії Росії.

Також Кабмін обрав шість населених пунктів, які відновлюватимуть «за новими принципами».

Крім того, Світовий банк назвав мінімальну суму, потрібну для відновлення України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: