У Мінекономіки розповіли, скільки українців приєдналося до «Армії відновлення»

Читать на русском
У рамках програми держава виплатила українцям понад 100 мільйонів гривень. Зазначається, що учасники Армії відновлення одержують за свою роботу щонайменше 6700 грн.
Фото: censor.net

До державного проєкту «Армія відновлення» приєдналося вже понад 15 тисяч безробітних українців.

Про це повідомила заступник міністра економіки України Тетяна Бережна, її слова наводить пресслужба відомства.

Кабмін обрав шість населених пунктів, які будуть відновлювати «за новими принципами»Проєкти комплексного відновлення будуть реалізовувати у Київській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

У рамках програми держава виплатила українцям понад 100 мільйонів гривень. Зазначається, що учасники «Армії відновлення» одержують за свою роботу щонайменше 6700 грн.

«До проєкту вже залучено 15,7 тисяч безробітних у 17 регіонах, нещодавно до нього приєдналася Одеська область. Важливо, що оплата за їхню роботу становить не менше 6700 грн, що вище за середній розмір допомоги з безробіття, яке отримує безробітний, перебуваючи на обліку», – зазначила Бережна.

Лідером серед найбільш активних учасників проєкту є Полтавська область – там залучено 3623 особи. Також задіяні Харківська (1955 осіб), Київська (1945), Донецька (1928) та Чернігівська (1719) області.

Нагадаємо, проєкт було запущено восени 2022 року з метою залучення безробітних до відновлення країни за рахунок виконання ними суспільно корисних робіт.

Нещодавно уряд визначив 5 пріоритетів у відновленні України у 2023 році.

Раніше Світовий банк назвав мінімальну суму, необхідну для відновлення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: