ЗМІ підрахували кількість диверсій у росії та окупованому Криму з початку року

Читать на русском
У росії та окупованому Криму з початку року зафіксовано щонайменше 57 спроб диверсій, найбільше – на залізницях.
Ілюстративне фотоShutterstock

З початку року на території росії та в окупованому Криму відбулося щонайменше 57 спроб диверсій на залізничних коліях, об'єктах міністерства оборони та енергетики. При цьому 25% диверсій сталися лише за 13 днів травня.

Це підрахунки російського видання «Верстка».

0 днів без пожеж: що горіло в росії за останній місяцьУ росії щодня відбуваються пожежі на різних об'єктах. Інциденти за останній місяць – на інфографіці.

За даними видання у січні та лютому було по 12 спроб диверсій, у березні – 7, у квітні – 12, за 11 днів травня – мінімум 14.

Найпоширеніший вид диверсій — підпали релейних шаф на залізницях, відомо про 36 таких випадків з початку року. Другі за популярністю – підпали військкоматів, їх було 9. Також диверсанти пошкоджували залізничні колії, підривали газопровід, підпалювали поліцейські машини, будівлю ФСБ, склад Росгвардії та центр збору гуманітарної допомоги для солдатів.

З початку року диверсії відбувалися у 26 регіонах росії, а також в окупованому Криму. Найбільше інцидентів було у Підмосков'ї, Новосибірській та Ленінградській областях, Санкт-Петербурзі.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало, на яких об'єктах окупованого Криму за останній рік відбувалися вибухи.

Також ми писали, які населені пункти в тилу росії і на окупованій території України зазнавали атак дронов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: