0 днів без пожеж: що горіло в росії за останній місяць

Читать на русском

Декілька регіонів росії охопили масштабні лісові пожежі – знищено вже близько 800 житлових будинків, є загиблі. Але і без природних катаклізмів рф живе під гаслом «ні дня без пригод»: практично щодня в російських містах або на окупованій території щось горить або вибухає. Щоб побачити, наскільки «тривожною» стала ситуація в агресора, аналітики «Слово і діло» зібрали випадки пожеж на об'єктах промисловості за останній місяць.

20 квітня у російському підмосковному місті Зеленоград сталася пожежа на заводі електронних пристроїв «Квант». Того ж дня і наступного дня горіли склади в Калінінграді та Красноярську.

22 квітня у Московській області спалахнула пожежа на заводі з утилізації гуми та пластику, 23 травня в Ульяновську горіла меблева фабрика, 24 квітня – цех обробки дерева у Вологді.

Відразу три великі пожежі на деревообробних цехах та пилорамах сталися 25 квітня – у Сосьєві, Першоуральську та Лісозаводську.

Два дні вирувала пожежа на нафтобазі в Брянську, там горіло два сховища нафтопродуктів. Причину пожежі місцева влада так і не назвала.

27 квітня у місті Курган сталася пожежа на території заводу металоконструкцій, 28 квітня – на підприємстві з монтажу опалення у Високівську.

30 квітня у Тулі сталася пожежа в автокомплексі, 1 травня знову горів деревообробний цех в одному із сіл. 2 травня сталася пожежа на території промзони у Санкт-Петербурзі.

3 травня у росії сталася чергова пожежа на нафтобазі: у селищі Волна Краснодарського краю внаслідок падіння безпілотника спалахнули резервуари з паливом.

4-6 травня, а також 9 та 11-12 травня у різних населених пунктах росії була серія пожеж на складах, 7-8 травня – на будівельних майданчиках. 10 травня у Норильську горів технікум.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало, на яких об'єктах окупованого Криму за останній рік відбувалися вибухи.

На інфографіці – вибухи та пожежі у російському прикордонному місті Бєлгород.

Також наші аналітики зібрали інформацію про великі пожежі в Москві та її околицях з початку повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: