«Бавовна» у Бєлгороді: на яких об'єктах прикордонного міста цього року відбувалися вибухи та пожежі

Читать на русском

У неділю ввечері в російському Бєлгороді знову лунали вибухи: як заявила місцева влада, у ТЕС «прилетів безпілотник», і частина міста залишилася без світла. У військово-політичному керівництві України неодноразово попереджали, що росіяни все частіше відчуватимуть на собі наслідки розв'язаної ними війни. І справді, лише у цьому прикордонному регіоні з початку року сталося понад два десятки пожеж та вибухів. Випадки «бавовни» у Бєлгороді та області – на інфографіці «Слово і діло».

Вибухи та пожежі у російському Бєлгороді та області за цей рік – на інфографіці. Усього було більше двох десятків інцидентів.
Вибухи та пожежі у Бєлгороді та областіСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Наші аналітики всього нарахували 23 відомі випадки вибухів та пожеж у цьому регіоні, половина з них – у самому Бєлгороді.

Наприклад, пізно ввечері 27 лютого в місті впали три безпілотні літальні апарати. Постраждалих не було, але було вибито вікна у будинках та пошкоджено автомобілі.

14 березня місцевий губернатор В'ячеслав Гладков повідомив, що над Бєлгородом та районом «система ППО збила три ракети С-300». За кілька днів він повідомив про збиття ще двох ракет: за інформацією місцевих ЗМІ, в результаті було пошкоджено залізничні вагони на вокзалі.

27 березня, за інформацією ЗМІ, безпілотник із саморобним вибуховим пристроєм атакував газонапірну станцію «Газенергомережі» у Бєлгороді.

1 квітня у Бєлгороді сталася масштабна пожежа на нафтобазі, але її причини влада не назвала.

Увечері 10 квітня ще один безпілотник із невідомим вибуховим пристроєм намагався атакувати аеропорт імені Шухова у Бієгороді, стверджували ЗМІ. Вибух пошкодив паркан та кабель сигналізації.

16 квітня безпілотник ударив по тепловій електростанції у Бєлгороді, внаслідок чого ТЕС спалахнула.

Крім того, у Бєлгороді кілька разів відбувалися загадкові «хлопки» про причини та наслідки яких не повідомлялося.

У Бєлгородській області цього року вже було кілька інцидентів на військових об'єктах. 3 січня сталися вибухи на такому об'єкті в місті Новий Оскол, проте влада заявила про «займання тимчасової споруди».

14 січня у військовій частині на хуторі Тоненьке військовий підірвав гранату РГД-5, в результаті сталася пожежа та детонували боєприпаси – серед військових були загиблі та поранені.

У ніч проти 4 лютого в Борисівці сталася масштабна пожежа на нафтобазі – Гладков заявив, що на її територію «потрапили снаряди».

Нагадаємо, «Слово і діло» зібрало інформацію про великі пожежі в Москві та її околицях з початку повномасштабної війни.

З інфографіки можна дізнатися, які інциденти за час війни сталися на авіабазах росії та Білорусі.

Також ми писали, як росія готується оборонятися на своїй території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: