Які населені пункти в тилу рф та на окупованій території зазнали атак дронов

Читать на русском

У прикордонних районах росії за останні кілька днів відбулася серія атак безпілотників. За інформацією місцевої влади, 2 травня безпілотник скинув вибухівку на місце будівництва оборонних споруд у Бєлгородській області. У Краснодарському краї безпілотники атакували нафтобазу, а у Брянській області – військовий аеродром. А на вихідних через влучання безпілотника спалахнула нафтобаза в анексованому Севастополі. Це лише невелика частина інцидентів, які стали регулярно відбуватися в рф і на окупованих нею територіях. Росіяни звинувачують у цьому Україну, хоча підтверджень походження дронів немає. А, крім шкоди логістиці, атаки мають серйозний психологічний вплив на кремль та звичайних росіян. «Слово і діло» склало карту атак.

Атак безпілотників, за підрахунками наших аналітиків, зазнали щонайменше 30 міст росії та окупованих нею міст України. Крім того, дрони фіксували у кількох десятках російських сіл.

У Крим дрони неодноразово були помічені над Севастополем, Сімферополем, Керчю, Бахчисараєм, Феодосією, Армянськом, Джанкоєм та Євпаторією.

Востаннє окупаційна влада півострова повідомляла про «роботу ППО» буквально днями, 1 травня – біля Євпаторії та Севастополя.

До цього, 29 квітня, завдяки безпілотникам сталася масштабна пожежа на нафтобазі у Севастополі. У ЗСУ повідомили, що після цих інцидентів російські кораблі побоюються заходити до бухти.

Масштабна атака була 29 жовтня – окупаційна влада заявила, що безпілотники атакували базу російського чорноморського флоту в Севастополі. Після цього росія навіть намагалася вийти із зернової угоди.

З прикордонних територій росії про атаки безпілотників повідомляли у Новошахтинську, Новоросійську, Бєлгороді, Курську, Стародубі, Єйську, Ростові-на-Дону, Валуйках, Курчатові, Клинцях та інших містах.

Долітали безпілотники і до глибокого тилу росії. У грудні були атаковані дві авіабази – під Рязанню та в Енгельсі, внаслідок чого було пошкоджено кілька літаків.

Безпілотники також атакували цілі у Туапсі, Пскові, Воронежі. Тривожно почувається і Москва: наприклад, лише минулого тижня за одну добу в столиці та області було знайдено шість дронів. А сьогодні в росії взагалі звинуватили Україну в спробі атаки на Кремль: нібито біля резиденції путіна було збито два безпілотники.

Крім того, атак дронів зазнали десятки прикордонних російських сіл. Наприклад, лише 24 квітня російські ЗМІ повідомляли, що села в Бєлгородській області вісім разів на день зазнавали атак з повітря. Найчастіше під удари потрапляють електропідстанції.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало, на яких об'єктах окупованого Криму за останній рік відбувалися вибухи.

На інфографіці – вибухи та пожежі у російському прикордонному місті Бєлгород.

Також наші аналітики зібрали інформацію про великі пожежі в Москві та її околицях з початку повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: