Українські військові відбили понад 40 атак на чотирьох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Більше 40 атак російських окупантів було відбито на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Російські війська продовжують наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – минулої доби там було відбито 42 атаки. Ведуться важкі бої за міста Бахмут та Мар'їнка.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

Минулої доби противник завдав 30 ракетних, 61 авіаційний удар і здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямах ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах.

На Куп'янському напрямі противник наступальних дій не вів.

На Лиманському напрямі протягом доби окупанти вели безуспішні наступальні дії у напрямі Білогорівки.

На Бахмутському напрямку російські війська вели безуспішні наступальні дії у напрямку Івановського та Часового Яру. Також тривають бої у Бахмуті.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Авдіївки та Первомайського Донецької області – успіху не мав.

На Мар'їнському напрямі підрозділи Сил оборони відбили численні атаки окупантів у районі міста Мар'їнка.

На Шахтарському напрямі протягом доби ворог наступальних дій не вів. На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів та ще 3 важливі ворожі цілі.

Нагадаємо, глава української розвідки Кирило Буданов оцінив, чи здатна росія здійснити черговий наступ.

На думку аналітиків Інституту вивчення війни, військове керівництво росії віддає перевагу підготовці до контрнаступу України, ніж захопленню Бахмута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: