Зведення Генштабу: ворог зосередив зусилля на чотирьох напрямках, ЗСУ тримають оборону

Читать на русском
За даними військових, найзапекліші бої йдуть у двох містах Донецької області – Бахмуті та Мар'їнці.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Протягом доби ворог здійснив близько 30 атак на вказаних ділянках фронту.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 9 травня.

За даними військових, найзапекліші бої йдуть у двох містах Донецької області – Бахмуті та Мар'їнці.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

«За цю добу противник завдав по території України 20 ракетних та 30 авіаційних ударів, здійснив близько 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Для нанесення ракетних ударів ворог використав 17 крилатих ракет повітряного базування, 15 з яких були знищені нашими захисниками, ще 3 ракети С-300 вдарили по Краматорську та Костянтинівці», – розповіли в Генштабі.

На Бахмутському напрямку противник продовжує наступ. Окрім Бахмута, росіяни намагалися атакувати у напрямку населених пунктів Іванівське та Ступочки. Від ворожих обстрілів постраждали Оріхово-Василівка, Богданівка, Годинник Яр, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Куп'янському напрямку противник намагався покращити тактичне становище, вів наступальні дії поблизу населених пунктів Масютівка та Стельмахівка, успіху не мав.

На Лиманському напрямі протягом доби ворог вів безуспішні наступальні дії у районі Білогорівки. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Білогорівка, Веселе Луганської області та Ямполівка та Спірне Донецької області.

На Авдіївському напрямку рашисти наступальних дій не проводили, але завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Авдіївка. Крім того, ворог здійснив обстріли Авдіївки, Першотравневого, Нетайлового та Карлівки Донецької області.

На Мар'їнському напрямі підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка.

Росія намагається відкласти обовʼязкову мобілізацію та вербує мігрантів – розвідка БританіїМігрантам також пропонують прискорений шлях отримання російського громадянства від шести місяців до одного року замість звичайних п’яти років.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Разом з тим, окупанти здійснили обстріл населених пунктів Времівка, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Оріхів, Новоданилівка, Кам'янське та Плавні Запорізької області; Антонівка, Молодіжне та Зеленівка Херсонської області.

У Генштабі повідомили, що окупанти продовжують проводити насильницьку евакуацію.

«Російські окупанти розпочали вивіз із міста Кам'янка-Дніпровська Запорізької області дітей дошкільного та шкільного віку разом із батьками, а також педагогів та інших працівників бюджетної сфери. Охочих виявилося небагато. Евакуація здійснюється до Бердянська. Водночас, усіх медичних працівників місцевої лікарні викликано на роботу», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони за добу завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 2 удари по російських ЗРК.

А підрозділи ракетних військ та артилерії вразили два райони зосередження живої сили та станцію радіоелектронної боротьби окупантів.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення в Україну росія втратила 195 тисяч 620 військовослужбовців. За останню добу було знищено ще 650 окупантів.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, скільки військових та цивільних загинули під час конфліктів після Другої світової війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: