Зведення Генштабу: Сили оборони завдали більше 40 ударів по позиціях ворога

Читать на русском
Окупаційні війська рф намагаються наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Протягом доби ворог здійснив понад 30 атак на вказаних ділянках фронту.
Фото: V_Zelenskiy_official

Окупаційні війська рф намагаються наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Протягом доби ворог здійснив понад 30 атак на вказаних ділянках фронту.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 11 травня.

За даними українських військових, найзапекліші бої тривають у містах Бахмут та Мар'їнка.

Скільки дедлайнів захоплення Донбасу провалили російські окупантиРосійські війська провалили вже близько десяти дедлайнів захоплення Донецької та Луганської областей, встановлених путіним.

На Бахмутському напрямку противник атакував позиції ЗСУ у Бахмуті та в районі населеного пункту Ступочки. Крім того, рашисти завдали авіаударів районами населених пунктів Бахмут, Курдюмівка та Нью-Йорк. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Маркове, Бахмут, Іванівське, Годин Яр, Костянтинівка, Олександро-Шультине, Південне, Торецьке, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Лиманському напрямі протягом доби ворог вів наступальні дії в районі Серебрянського лісництва, успіху не мав. Наніс авіаційний удар по населеному пункту Спірне.

На Авдіївському напрямку окупанти намагалися атакувати у районі Авдіївки. Низка населених пунктів зазнала обстрілів, у тому числі Новокалинове, Бердичі, Степове, Авдіївка, Північне та Первомайське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка. Водночас, ворожих обстрілів зазнали Гостре, Георгіївка, Мар'їнка та Перемога Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог вів наступальні дії в районі Новомихайлівки, успіху не мав. Наніс авіаудари поблизу Вугледару та Пречистівки.

Як невдачі у війнах сприяли зміні влади в росіїЯкі події сприяли зміні влади у росії у різні періоди історії – на інфографіці від Слово і діло.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують вести оборонні дії. Крім цього, ворог завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Мала Токмачка, Омельник і Кізоміс, а також здійснив обстріл населених пунктів поряд з лінією бойового зіткнення.

«Протягом цієї доби противник завдав по території України 6 ракетних ударів, зокрема, по містах Слов'янськ, Костянтинівка та Запоріжжя. Крім того, зафіксовано 46 авіаційних ударів та 69 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями українських військ та населених пунктів», – йдеться у зведенні.

ЗСУ відповіли на безчинства окупантів ударами по позиціях їхніх військ.

Так, авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 8 пунктів управління, 13 районів зосередження живої сили, 1 склад боєприпасів, 1 склад паливно-мастильних матеріалів, 5 артій. вогневих позиціях, 1 засіб протиповітряної оборони та ще 2 важливі цілі противника.

Крім того, за цю добу нашими захисниками було знищено 7 російських БПЛА різних типів.

Нагадаємо, за добу в Україні ліквідовано ще 610 російських окупантів. Загальні втрати армії путіна становлять 196 тисяч 920 військових.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що росія втратила більшість можливостей у її війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: