Зведення Генштабу: Сили оборони відбили десятки атак на п'яти ділянках фронту

Читать на русском
Війська рф продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на сході країни. Протягом доби ворог здійснив понад 30 атак, найзапекліші бої тривають у містах Бахмут та Мар'їнка.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Війська рф продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на сході країни. Протягом доби ворог здійснив понад 30 атак, найзапекліші бої тривають у містах Бахмут та Мар'їнка.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 10 травня.

На Бахмутському напрямку противник продовжує атакувати позиції Сил оборони. Протягом доби окупанти вели безуспішні наступальні дії у місті Бахмут, а також завдали авіаційних ударів по районах населених пунктів Торське, Бахмут, Клищіївка та Курдюмівка.

Ковбаса в обмін на чоловіка: яку компенсацію пропонують сім'ям окупантівУ росії родичам мобілізованих, а також загиблих військових видають продуктові набори, дрова, рибу, рушники. Докладніше – на інфографіці.

На Лиманському напрямі протягом доби ворог вів безуспішні наступальні дії у районі Серебрянського лісництва. Наніс авіаудари по районах населених пунктів Білогорівка та Спірне.

На Авдіївському напрямку противник намагався атакувати у районі Авдіївки. Наніс авіаудари по районах Новокалинового та Авдіївки, а також здійснив обстріл населених пунктів Бердичі, Авдіївка, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі підрозділи Сил оборони відбили численні штурми супротивника у районі міста Мар'їнка. Водночас, ворожих обстрілів зазнали населені пункти Георгіївка та Перемога Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог вів наступальні дії в районі Новомихайлівки, успіху не мав. Наніс авіаудари по районах Пречистівки та Новосілки. Здійснив обстріл населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар та Новоукраїнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії, завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Гуляйполе, Мала Токмачка.

Як невдачі у війнах сприяли зміні влади в росіїЯкі події сприяли зміні влади у росії у різні періоди історії – на інфографіці від Слово і діло.

Російські окупанти продовжують грабувати окуповані території під виглядом евакуації.

«Так, в Енергодарі військовослужбовці російських окупаційних військ повністю розграбували всі міські медичні установи, все медичне обладнання міста вивезено в тимчасово окупований Крим. Також повністю розграбовано всі підприємства, які знаходяться у промисловій зоні поблизу Запорізької атомної електростанції», – йдеться у звіті.

Наголошується на масовому невдоволенні місцевих жителів із тимчасово захопленого Токмака Запорізької області, яких російська окупаційна адміністрація «евакуювала» до Бердянська. Зокрема, люди скаржаться, що росіяни розмістили їх у жахливих побутових умовах, у приміщеннях без вікон, освітлення, теплої води та меблів.

У Генштабі також зазначили, що російські окупаційні війська продовжують зазнавати великих втрат на полі бою.

«Противник обладнає цивільні навчальні заклади тимчасово окупованих територій під медичні установи. Так, у Луганську приміщення трьох місцевих лікарень повністю обладнано окупантами під військові госпіталі з пораненими легкого та середнього ступеня тяжкості», – повідомили військові.

Авіація Сил оборони на добу завдала 3 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а ракетники та артилеристи вразили 1 зенітно-ракетний комплекс, 2 райони зосередження живої сили, 1 склад паливно-мастильних матеріалів, а також станцію радіоелектронної бойовики.

Нагадаємо, за добу росія втратила ще майже 700 військових, 2 танки та засіб ППО.

Раніше розвідка Британії пояснила невелику кількість техніки на параді в Москві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: