ЗСУ відбили більше 40 атак окупантів на чотирьох напрямках

Читать на русском
Росіяни наступали в районі Серебрянського лісництва, Ступочек, Авдіївки, Мар'їнки, Новомихайлівки. Тривають бої у Бахмуті.
Getty Images

Українські військові відбили 44 атаки окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають у Бахмуті та Мар'їнці.

Про це повідомляє Генштаб.

Нестачі боєприпасів у росіян на Бахмутському напрямку немає – ЖорінНа Бахмутському напрямі йде активна наступальна фаза з боку ЗСУ. Ворог здебільшого перебуває в обороні, але браку в боєприписах не відчуває, розповів майор ЗСУ Максим Жорін.

Минулої доби противник завдав 6 ракетних ударів, у тому числі по містах Слов'янськ, Костянтинівка та Запоріжжя. Крім того, зафіксовано 59 ворожих авіаційних ударів та 95 обстрілів з РСЗВ.

На Волинському та Поліському напрямах ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Росія продовжує використовувати територію та матеріально-технічну базу Білорусі для підготовки своїх підрозділів, сформованих gj мобілізації. Далі ці підрозділи залучають до ведення бойових дій в Україні.

На Куп'янському напрямі протягом минулої доби ворог наступальних дій не вів.

На Лиманському напрямі окупанти вели безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва

На Бахмутському напрямку противник продовжує наступ: росіяни вели безуспішні наступальні дії у напрямку Ступочек, точаться бої в Бахмуті.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямі українські військові відбили численні атаки в районі Мар'їнки.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог вів наступальні дії у районі Новомихайлівки – успіху не мав.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обороняються.

Авіація Сил оборони на добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Крім того, знищено 9 безпілотників. А підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 11 пунктів управління, 19 районів зосередження живої сили, склад боєприпасів, склад пально-мастильних матеріалів, 9 артилерійських підрозділів на вогневій позиції, засіб протиповітряної оборони та ще 2 важливі цілі противника.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно більше часу, щоб розпочати довгоочікуваний контрнаступ.

Тим часом Україна має частковий успіх у Бахмуті. Після успішних контратак російські війська змушені були переорієнтуватися на утримання позицій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: