Окупанти готові відмовитися від Бахмуту на користь підготовки до контрнаступу ЗСУ – ISW

Читать на русском
Міністерство оборони росії, ймовірно, готове відмовитися від захоплення Бахмута на користь підготовки до захисту від очікуваного українського контрнаступу, припускають аналітики ISW.
Фото: novyny.live

Військове керівництво росії, ймовірно, змінили пріоритет захоплення Бахмута на підготовку до контрнаступу української сторони.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що Міністерство оборони рф могло змінити пріоритет наступу на Бахмут на користь підготовки до оборони від ймовірного українського контрнаступу. Це ускладнило становище військ групи «Вагнера» і її ватажка Євгена Пригожина.

Так, Пригожин у відеороликах, які опублікувала його пресслужба 4 та 5 травня, анонсував відступ бойовиків «Вагнера» від Бахмута 10 травня – у разі, якщо їм не нададуть необхідної кількості боєприпасів. Також він гостро розкритикував керівництво Міноборони.

Експерти ISW вважають, що неузгодженість дій регулярних російських військ та ПВК може вказувати на відміну пріоритета Бахмута і зміщення оперативного центру в інше місце на фронті. Це, припускають фахівці, може послабити здатність «вагнерівців» діяти ефективно.

Нагадаємо, Євген Пригожин заявив, що виводить «вагнерівців» з Бахмута наступного тижня.

Також Пригожин показав мертвих «вагнерівців» та емоційно звернувся до керівництва армії Росії.

Також повідомлялося, що у розвідці та ЗСУ прокоментували намір групи «Вагнера» піти з Бахмута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: