У Запорізькій області окупанти припинили поставки пального та зачинили відділ поліції – Генштаб

Читать на русском
У Запорізькій області окупанти вивозять до Бердянську представників так званої місцевої влади, колаборантів, а також дітей, вчителів та вихователів.
Фото: dw.com

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області триває переміщення окупантів, для якого вони використовують цивільне населення.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Російські окупанти проводять так звану евакуацію місцевих жителів з тимчасово окупованого Токмака Запорізької області у напрямку населеного пункту Бердянськ. Цій процедурі підлягають представники так званої місцевої «влади», колаборанти, діти, вчителі та вихователі. При цьому, батькам дітей погрожують не зарахувати навчальний рік в разі відмови «евакуювати» дитину», – говориться у повідомленні.

Крім того, на АЗС спостерігаються черги за пальним. Усіх водіїв попередили, що нових поставок пального не планується.

Також у Генштабі повідомили, що у смт Веселе Мелітопольского району зачинено та не функціонує місцевий відділ поліції ворога. Напередодні спостерігалось знищення документації цієї установи.

Крім того, за словами мера Мелітополя Івана Федорова, втікаючи з Запорізької області росіяни з поплічниками кидають бізнес та закривають навіть продуктові супермаркети.

Нагадаємо, окупанти заявили про часткову «евакуацію» мешканців прифронтових сіл у Запорізькій області.

Також повідомлялося, що в Енергодарі через оголошену загарбниками евакуацію закінчилося пальне та зросли ціни.

Крім того, росіяни розпочали «евакуацію» дітей із тимчасово окупованого Енергодару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: