Сили оборони відбили близько 30 атак рф, за два міста ведуться важкі бої – Генштаб

Читать на русском
Протягом доби противник завдав по території України 11 ракетних та 59 авіаційних ударів, а також здійснив 76 обстрілів із РСЗВ. Постраждали мирні жителі, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу громадянську інфраструктуру.
Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом доби противник завдав по території України 11 ракетних та 59 авіаційних ударів, а також здійснив 76 обстрілів із РСЗВ. Постраждали мирні жителі, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу громадянську інфраструктуру.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 8 травня.

Там зазначили, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Скільки військових втратила росія в Україні: оцінки рф, Генштабу та союзниківОцінки втрат російської армії на війні від Генштабу ЗСУ, союзників України та самої рф – на інфографіці.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – там окупанти здійснили близько 30 атак. За міста Бахмут та Мар'їнка точаться важкі бої.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати позиції українських військ, у Бахмуті тривають бої. Крім того, противник вів безуспішні наступальні дії за напрямами Івановського та Часового Яру та завдав авіаударів у районах Богданівки, Бахмута та Предтечиного.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Авдіївки та Первомайського, успіху не мав. Обстріляв Новокалинове, Бердичі, Ластівчине, Авдіївку, Північне, Водяне, Першотравневе та Нетайлове Донецької області.

На Мар'їнському напрямі ворог продовжує атакувати позиції Сил оборони. Тривають бої за Мар'їнку. Водночас, ворожих обстрілів зазнали Георгіївка та Перемога Донецької області.

На Лиманському напрямі рашисти намагаються знайти вразливі місця у нашій обороні, але всі їхні атаки завершуються провалом.

На Куп'янському та Шахтарському напрямках наступальних дій з боку окупантів зафіксовано не було. При цьому ворог обстріляв низку населених пунктів, розташованих поблизу лінії бойового зіткнення.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. У той же час, за добу війська рф обстріляли понад 20 населених пунктів, які знаходяться поряд з лінією бойового зіткнення.

В яких країнах проходять підготовку українські військові та чому навчаютьсяУ яких країнах зараз проходять підготовку українські військові, яким навичкам та поводженню з якою технікою навчаються – на інфографіці.

На тимчасово окупованих спостерігаються панічні настрої. Так, у Скадовську відмічено згортання діяльності районної та міської адміністрацій.

«У ніч із 6 на 7 травня окупанти завантажили в автомобільний транспорт документацію, оргтехніку та інше майно держустанов, а вже до ранку 7 травня, разом із сім'ями, місто залишило значну частину російської окупаційної адміністрації. Нині подібна ситуація спостерігається у таких населених пунктах області, як Михайлівка, Петрівка, Шевченка, Широке, Ульянівка та Червоне», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а ракетники та артилеристи вразили 3 райони зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів та ще 3 важливі цілі противника.

Крім того, Силами оборони було знищено розвідувальний БПЛА типу Zala.

Нагадаємо, російські війська за добу втратили в Україні 540 військових, 7 танків та десятки одиниць інших видів військової техніки.

Раніше британська розвідка повідомила, що російські військові почали вербувати середньоазіатських трудових мігрантів, щоб ті їхали на війну в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: