США готують новий пакет військової допомоги для України: що нададуть

Читать на русском
Стало відомо, коли Сполучені Штати оголосять про виділення Україні чергового пакета військової допомоги в розмірі 1,2 мільярда доларів.
фото: ТСН

Сполучені Штати незабаром нададуть Україні новий пакет військової допомоги у розмірі 1,2 млрд доларів для посилення протиповітряної оборони.

Про це повідомляє AP NEWS.

Згідно з даними джерел, пакет включає безпілотники, артилерійські снаряди та ракети для систем ППО, а також системи ППО HAWK. За словами офіційних осіб, до нього також увійдуть артилерія, ракети, супутникові знімки та фінансування поточного обслуговування та запасних частин для різної техніки.

Як США нарощували військову підтримку України з початку великої війниЯкий обсяг військової допомоги США виділили Україні у 2022-2023 роках – на інфографіці Слово і діло.

При цьому, як зазначають американські чиновники, з огляду на цей пакет з початку повномасштабного російського вторгнення США вже надали Україні військову допомогу майже на 37 млрд доларів. Новий пакет допомоги від США стане вже тридцять восьмим за рахунком.

Допомога буде надана в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (Ukraine Security Assistance Initiative), яка передбачає фінансування зброї в перспективі місяців або й років, щоб забезпечити майбутні потреби України у сфері безпеки.

Нагадаємо, що 3 травня, США оголосили про надання нового озброєння Україні у рамках нового пакету військової допомоги. Україна вперше отримає від США Hydra 70 - некеровані ракети малої дальності, які запускаються за допомогою авіації.

Раніше ЗМІ назвали причину, чому США знімають частину обладнання з танків Abrams для України.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, скільки військової допомоги і коли США виділили з 2022 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: