США знімають частину обладнання з танків Abrams для України: ЗМІ назвали причину

Читать на русском
За даними USA Today, із танків прибирають частину високотехнологічних компонентів. За словами неназваних чиновників, це необхідний захід на той випадок, якщо Abrams потраплять до рук представників країни-окупанта.

США мають намір модифікувати танки Abrams, які призначені для передачі Збройним силам України.

Про це повідомляє американський портал USA Today з посиланням на заяви офіційних осіб США та військових експертів.

Підготовка до контрнаступу: скільки та яких танків Україна чекає від союзниківСоюзники пообіцяли Україні сотні західних та модернізованих радянських танків. На інфографіці – на яку техніку чекає Україна і скільки вже поставлено.

За даними ЗМІ, з танків прибирають частину високотехнологічних компонентів. За словами неназваних чиновників, це необхідний крок на той випадок, якщо Abrams потраплять до рук представників країни-окупанта.

«Це може дати або не дати росії можливість провести на них випробування та знайти вразливі місця», - заявив Колін Сміт, експерт Rand Corporation.

У зв'язку з процесом модернізації танки не будуть задіяні у весняному контрнаступі українських військових.

Водночас видання зазначає, що Україна – далеко не перша країна, яка отримає «урізану» версію американської військової техніки. Уряд США часто надсилає партнерам озброєння без певних високотехнологічних компонентів.

Нагадаємо, скоро у Німеччині стартують навчання українських військовослужбовців на танках Abrams. Старт програми запланований на кінець травня - на той час США планують доставити на полігон Графенвер у Німеччині 31 бойову машину.

Раніше глава Пентагону назвав кількість переданих Україні танків та бронемашин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: