У московському параді брала участь мінімальна кількість російських військових з 2008 року – ЗМІ

Читать на русском
Російський парад на 9 травня показав виснаження армії на другий рік повномасштабної війни. Участь взяли лише 8 тисяч військових, сучасних танків, БТР та іншої техніки не було. Повітряної частини також.
Фото: AFP/Getty Images

У параді на 9 травня, що пройшов у російській столиці, взяли участь лише близько 8 тисяч військових.

За підрахунками російського видання «Агентство», це мінімальна кількість учасників з 2008 року.

В українській розвідці порадили росіянам не ходити на парад 9 травняУ ГУР рекомендували простим росіянам не ходити на парад 9 травня та в інші дні триматися подалі від військової техніки. Україна має всю інформацію про заходи безпеки рф на свята.

Спочатку в міністерстві оборони рф говорили, що в параді братимуть участь близько 10 тисяч військових, але під час самого заходу заявили про 8 тисяч учасників.

Востаннє 8 тисяч військових під час параду виходили в 2008 році. Торік у параді брали участь 11 тисяч військових, в 2020 році – 14 тисяч.

Видання звертає увагу, що у параді не взяли участь одразу кілька військових з'єднань, які були представлені минулого року. Не було військовослужбовців 4-ї гвардійської танкової Кантемирівської дивізії, Таманської дивізії, 27-ї окремої мотострілецької гвардійської Севастопольської бригади, 45-ї окремої інженерної бригади.

Техніки теж було набагато менше, ніж минулого разу – не було сучасних танків БТР, БМП та іншої техніки, яку використовують в ході війни проти України. При цьому показали броньовані автомобілі «Тигр», «Урал», «КамАЗ», ракетні комплекси «Іскандер», С-400, «Ярс», БТР «Бумеранг». З танків було представлено лише Т-34.

Нагадаємо, паради на День перемоги скасували у більш ніж 20 містах росії та окупованого Криму. В аналітичному центрі Atlantic Council це пов'язували з масштабним браком військової техніки.

Володимир путін під час виступу на параді знову заявив, що проти росії «розв'язана справжня війна», а «український народ став заручником злочинного режиму».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: