Українські журналісти стали лауреатами Пулітцерівської премії

Читать на русском
Колумбійський університет за рекомендацією Ради Пулітцерівських премій оголосив лауреатів премії, серед них троє журналістів з України.
Forbes.ua

У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії за 2023 рік, серед них троє українців. Це одна з найпрестижніших нагород США, яку можна отримати в галузі ЗМІ.

Про це повідомляється на офіційному сайті Пулітцерівської премії.

«Сьогодні Колумбійський університет оголошує лауреатів Пулітцерівських премій 2023 року, присуджених за рекомендацією Комітету з Пулітцерівських премій», - сказано на сайті Ради премії.

Зазначається, що найпрестижнішу премію США отримали у номінації «За служіння суспільтсву» відеожурналіст Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та відеопродюсер Василиса Степаненко.

Також в номінації «Міжнародний репортаж» щодо подій у Бучі під час російського вторгнення премію отримали журналісти «The New York Times», зокрема, й українець Стас Козлюк.

Премія Пулітцера видається за досягнення в галузі літератури, журналістики, музики та театру. З 2017 року вона становить 15 тисяч доларів. Однак в цьому випадку премія - символічна нагорода, до якої представлені всі українські журналісти за їх працю під час війни з російським агресором.

Нагадаємо, щоу 2022 році журналістів України колективно нагородили Пулітцерівською премією.

Раніше ми повідомляли, що Україна за рік піднялася на 27 позицій у рейтингу свободи преси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: