Мстять за своїх пропагандистів: росія не пустила американських дипломатів до журналіста WSJ

Читать на русском
У росії визнали, що таким чином вони зганяють злість на диппредставництві США у Москві. Як відомо, американські дипломати раніше відмовилися видавати візи російським пропагандистам.
Фото: росЗМІ

Міністерство закордонних справ рф відхилило запит посольства США на відвідування журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича, заарештованого за звинуваченням у шпигунстві.

Про це повідомила пресслужба зовнішньополітичного відомства країни-терориста.

У росії визнали, що таким чином вони зганяють злість на диппредставництві США в Москві.

У кремлі обурюються, що США не видали візи російським журналістамРосійським журналістам не видали візи для висвітлення роботи глави МЗС рф Сергія Лаврова в заходах ООН у Нью-Йорку.

Як відомо, американські дипломати відмовилися видавати візи російським пропагандистам, які мали супроводжувати Сергія Лаврова під час поїздки на засідання ООН.

Представники країни-окупанта назвали це рішення США «провокаційним» і пригрозили «іншими можливими заходами у відповідь».

«Особливо підкреслено, що подібний саботаж, який має на меті перешкодити нормальній журналістській роботі, без відповіді не залишиться. У зв'язку з цим посольство США поінформовано, що його запит на консульське відвідування затриманого за звинуваченням у шпигунській діяльності американського громадянина Е.Гершковича відхиляється», – заявили в МЗС.

Нагадаємо, Евана Гершковича затримали у Єкатеринбурзі 30 березня. До Єкатеринбурга американський журналіст приїхав, щоб написати матеріал про ставлення місцевих жителів до ПВК «Вагнера» та до війни проти України.

Через кілька днів правоохоронні органи росії звинуватили Гершковича в шпигунстві.

Це перший арешт іноземного журналіста у росії з 1986 року. У тому році радянське КДБ заарештувало Ніколаса Данилоффа, який працював кореспондентом агентства UPI та журналу U.S. News & World Report. За кілька тижнів його відпустили та дозволили виїхати з СРСР.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: