Журналіста WSJ залишили у СІЗО, російський суд відхилив апеляцію

Читать на русском
На розгляд апеляції на арешт репортера приїхала посол США Лінн Трейсі з колегами з посольства та близько 30-40 журналістів.
Еван Гершкович у судіФото: Олександра Астахова /Медіазона

Російський суд відхилив апеляцію та залишив під арештом американського журналіста Wall Street Journal Евана Гершковича, якого звинувачують у справі про «шпигунство».

Про це повідомляє Медіазона.

Зазначається, що на розгляд апеляції на арешт репортера приїхала посол США Лінн Трейсі з колегами з посольства та близько 30-40 журналістів.

Засідання суду було закритим, журналісти мали можливість побачити лише момент оголошення рішення з трансляції на екрані.

Нагадаємо, слідчі фсб росії висунули офіційне обвинувачення у шпигунстві американському журналісту видання The Wall Street Journal Евану Гершковичу.

Гершковича затримали у Єкатеринбурзі 30 березня. До Єкатеринбурга американський журналіст приїхав, щоб написати матеріал про ставлення місцевих жителів до ПВК «Вагнера» та до війни проти України.

Це перший арешт іноземного журналіста у росії з 1986 року. Тоді радянське КДБ заарештувало Ніколаса Данілоффа, який працював кореспондентом агентства UPI та журналу U.S. News & World Report. За кілька тижнів його відпустили та дозволили виїхати з СРСР.

Раніше на арешт Гершковича відреагував держсекретар США Ентоні Блінкен. Він закликав усіх американських громадян негайно залишити Росію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: