Затриманому в рф американському журналісту висунули звинувачення у шпигунстві

Читать на русском
Гершкович категорично відкинув усі звинувачення та ще раз заявив, що до росії він приїхав виключно для того, щоб займатися журналістською діяльністю.
Фото: Reuters

Слідчі фсб росії висунули офіційне обвинувачення у шпигунстві американському журналісту видання The Wall Street Journal Евану Гершковичу.

Про це увечері 7 квітня повідомили російські ЗМІ.

Гершкович категорично відкинув усі звинувачення та вкотре заявив, що до рф він приїхав виключно для того, щоб займатися журналістською діяльністю.

Інших подробиць щодо пред'явленого звинувачення наразі немає. Пропагандистські ЗМІ зазначили, що справа американця маркована грифом «цілком таємно».

Нагадаємо, Евана Гершковича затримали у Єкатеринбурзі 30 березня. До Єкатеринбурга американський журналіст приїхав, щоб написати матеріал про ставлення місцевих жителів до ПВК «Вагнера» та до війни проти України.

Це перший арешт іноземного журналіста у росії з 1986 року. Тоді радянське КДБ заарештувало Ніколаса Данілоффа, який працював кореспондентом агентства UPI та журналу U.S. News & World Report. За кілька тижнів його відпустили та дозволили виїхати з СРСР.

Раніше на арешт Гершковича відреагував держсекретар США Ентоні Блінкен. Він закликав усіх американських громадян негайно залишити Росію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: