Журналістів України колективно нагородили Пулітцерівською премією

Читать на русском
Пулітцерівська премія - одна з найпрестижніших нагород для тих, хто працює в галузях літератури, журналістики, музики та театру.
Ілюстративне фотоForbes.ua

Всі українські журналісти та співробітники ЗМІ представлені до колективної Пулітцерівської премії - це одна з найпрестижніших нагород США, яку можна отримати в галузі ЗМІ.

Про це повідомляється на офіційному акаунті Пулітцерівської премії в Twitter.

«Рада Пулітцерівської премії рада нагородити журналістів України особливою вдячністю за мужність, стійкість і прагнення до правдивого висвітлення під час безжального вторгнення володимира путіна в їхню країну і його пропагандистської війни в росії. Попри бомбардування, викрадення, окупацію і навіть загибель у своїх лавах, вони наполегливо намагаються дати точну картину жахливої реальності, яка робить честь Україні та журналістам усього світу» - сказано на сайті Ради премії.

Премія Пулітцера видається за досягнення в галузі літератури, журналістики, музики та театру. З 2017 року вона становить 15 тисяч доларів. Однак в цьому випадку премія - символічна нагорода, до якої представлені всі українські журналісти за їх працю під час війни з російським агресором.

Нагадаємо, станом на 3 травня 2022 року за час війни в Україні окупанти вбили більше 20 українських та іноземних журналістів. Понад сто регіональних медіа змушені були припинити роботу через погрози.

5 травня стало відомо, що під обстрілом окупантів загинув український журналіст Олександр Махов. А 7 травня повідомили про загибель у бою з рашистами українського журналіста Максима Мединського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: