У МЗС назвали аморальним рішення іноземних лідерів приїхати на парад до путіна

Читать на русском
Міністерство нагадало учасникам заходу, що в ніч перед парадом окупанти випустили по Україні 25 крилатих ракет, у тому числі 15 – по Києву.
Фото: росЗМІ

Участь лідерів окремих іноземних держав у путінському параді є аморальним та недружнім кроком щодо України.

Таку заяву зробила пресслужба Міністерства закордонних справ.

У московському параді брала участь мінімальна кількість російських військових з 2008 року – ЗМІРосійський парад на 9 травня показав виснаження армії на другий рік повномасштабної війни. Участь взяли лише 8 тисяч військових, сучасних танків, БТР та іншої техніки не було. Повітряної частини також.

Зазначається, що у МЗС звернули увагу на участь у заході на московській Червоній площі прем'єр-міністра Вірменії, президентів Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану.

«Під час заходу президент російської федерації володимир путін, який розшукується міжнародним правосуддям за скоєння воєнних злочинів, виправдовував вбивства українців, знищення українських міст та сіл, викрадення українських дітей та репресії проти мешканців захоплених українських територій», – наголошується у заяві.

У міністерстві також нагадали, що в ніч перед парадом окупанти випустили по Україні 25 крилатих ракет, у тому числі 15 - по Києву.

«Розглядаємо участь лідерів зазначених іноземних держав у публічному заході поряд з воєнним злочинцем, який хизується розв'язуванням війни в Європі, як аморальний та недружній крок щодо України, прояв зневаги до українського народу, який бореться за своє виживання та свободу», – резюмували у МЗС.

Варто зазначити, що на парад до Москви приїхав і самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, проте він у заяві не згадується.

Раніше повідомлялося, що російський диктатор на параді знову заявив, що проти росії «розв'язана справжня війна», а противники хочуть розвалу рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: