Стало відомо, хто з іноземних лідерів приїде до путіна на парад

Читать на русском
До Москви на парад на честь 9 травня приїдуть лідери Вірменії, Казахстану, Таджикистану та Киргизії.
Reuters

На парад до Москви на честь Дня перемоги приїдуть чотири іноземні лідери: президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, президент Киргизії Садір Жапаров та президент Таджикистану Емомалі Рахмон.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

«Вихід із бункера»: в які країни за час великої війни виїжджав путін і кого з лідерів приймав у себеСвій перший міжнародний візит після вторгнення в Україну путін здійснив тільки у червні. Географія його поїздок зараз звузилася практично лише до країн СНД. А зі світових лідерів до нього найчастіше приїжджав Лукашенко.

Усі лідери приїдуть у росію з робочим візитом на запрошення володимира путіна та візьмуть участь в урочистих заходах, присвячених 78-й річниці Дня перемоги.

При цьому кілька днів тому було відомо про візит до Москви лише Садира Жапарова. У кремлі заявили, що на парад 9 травня «нікого не звали, тому що дата не кругла».

Нагадаємо, в росії влада скасувала паради на День перемоги мінімум у 21 місті, зокрема в окупованому Криму.

В аналітичному центрі Atlantic Council скасування парадів пов'язують із масштабним браком військової техніки.

Окрім парадів, по всій росії скасували традиційну ходу «Безсмертного полку».

При цьому в українській розвідці порадили цивільним росіянам не ходити на парад 9 травня та взагалі триматися подалі від військової техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: