У Раді сподіваються до кінця місяця ухвалити законопроєкт Зеленського про День пам'яті та перемоги над нацизмом

Читать на русском
Корнієнко сказав, що законопроєкт Зеленського про встановлення 8 травня Днем пам'яті та перемоги над нацизмом може бути ухвалено до кінця місяця.
sluga-narodu.com

Перший заступник голови Верховної ради Олександр Корнієнко сподівається, що президентський законопроєкт про встановлення 8 травня Днем пам'яті та перемоги над нацизмом буде ухвалено до кінця місяця.

Він сказав про це в ефірі телемарафону.

Як змінювалося ставлення українців до святкування Дня перемогиУкраїнці за останні кілька років змінили своє ставлення до Дня перемоги – тепер це вже не таке важливе свято. Як відбувалося переосмислення – на інфографіці.

«До кінця травня, я сподіваюся, Верховна рада за основу і в цілому, без особливих обговорень та поправок, ухвалить цю ініціативу президента. І ми законодавчо закріпимо цю нову модель, нову систему: 8 травня – День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 9 травня – День Європи», – розповів Корнієнко.

Раніше голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія написав у своєму Telegram-каналі, що у Верховній раді працюватимуть над тим, щоб у «прискореному режимі» ухвалити внесений Зеленським законопроєкт.

Нагадаємо, сьогодні вранці президент Володимир Зеленський повідомив, що підписав указ про відзначення Дня Європи 9 травня. Також він подав до Ради законопроєкт, яким пропонується встановити 8 травня Днем пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

На інфографіці «Слово і діло» – як змінювалося ставлення українців до Дня перемоги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: