У небі над Києвом ЗСУ могли вперше збити ракету «Кинжал» – Defense Express (оновлено)

Читать на русском
Україна вже отримала системи ППО Patriot, які можуть боротися з балістичними цілями, й вочевидь, успішно їх використала.
Defense Express

У ніч на 4 травня Збройні сили України могли вперше успішно перехопили російську гіперзвукову ракету Х-47 «Кинжал».

Про це повідомляє Defense Express.

«Кинджали»: коли та скільки гіперзвукових ракет росія застосувала проти УкраїниСкільки і проти яких об'єктів в Україні росія використовувала дефіцитні гіперзвукові ракети Кинджал – на інфографіці.

Зазначається, що це могло статися близько 02:40 четверга у небі над Києвом.

Тоді про атаку на Київ офіційно повідомила Київська міська військова адміністрація, зазначивши, що в атаці, окрім дронів-камікадзе Shahed були й ракети – «ймовірно балістичного типу».

Видання із власних джерел отримало фото уламків ракети.

Повідомляється, що уламки без бойової частини впали на стадіоні у межах столиці.

«На одному з фото – носовий обтічник, який максимально схожий з тим, який використовується саме у ракеті Х-47 «Кинжал» зі складною формою різких переходів діаметра», – зазначає медіа.

Наголошується, що альтернатива у вигляді Х-22 має іншу носову частину, з овальними переходами.

«Також зафіксований на фото обтічник збитої ракети відрізняється й від балістичної ракети ОТРК «Искандер», який товстіший», – пише ЗМІ.

Україна вже отримала системи ППО Patriot, які можуть боротися з балістичними цілями, й вочевидь, успішно їх використала.

У Повітряних силах ЗСУ заявили, що не будуть давати коментарів з цього приводу.

Нагадаємо, в ніч проти четверга, 4 травня, ворог атакував Україну ракетами та безпілотниками. У низці міст лунали вибухи.

Також повідомлялося, що у Києві ще більше посилять оборону неба з огляду на погрози з боку представників російської влади завдати ударів по «центрах ухвалення рішень».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: