Рада ЄС погодила виділення €1 мільярда на закупівлю боєприпасів для України

Читать на русском
Разом із попередніми сімома траншами підтримки, сьогоднішнє рішення щодо допомоги збільшує загальний внесок ЄС для України до 4,6 мільярда євро.
Getty Images

У четвер, 13 квітня, Рада ЄС підтримала виділення 1 мільярда євро для підтримки Збройних Сил України боєприпасами до 31 травня 2023 року.

Про це повідомляється на сайті Ради.

Війна в Україні: скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальникомУкраїнська армія змушена економити боєприпаси через їхню нестачу. Які країни постачають нам 155-мм боєприпаси та скільки їх потрібно – на інфографіці.

Рішення імплементує першу частину угоди Ради від 20 березня 2023 року про тристоронній підхід, спрямований на прискорення поставок і спільних закупівель артилерійських боєприпасів.

«Сьогоднішнім рішенням ми запроваджуємо в дію першу частину історичної угоди, досягнутої лідерами ЄС, щодо підтримки негайної поставки артилерійських боєприпасів для українських збройних сил на суму 1 мільярд євро. Немає кращої демонстрації спільної взаємодії та рішучості ЄС продовжувати підтримувати законне право України на самооборону від жорстокого російського агресора», - сказав Верховний представник із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

«Разом із попередніми сімома траншами підтримки, сьогоднішнє рішення щодо допомоги збільшує загальний внесок ЄС для України до 4,6 мільярда євро, і це ще раз доводить, що ЄС залишається непохитним у підтримці українських військових у захисті країни від російської агресії», - додали у Раді ЄС.

Раніше повідомлялося, що Франція блокує рішення Європейського союзу щодо спільного фінансування постачання боєприпасів Україні.

А 20 березня Євросоюз погодив план постачання в Україну боєприпасів на суму 2 млрд євро. Україні планують поставити мільйон 155-міліметрових артилерійських снарядів упродовж наступних 12 місяців, а також поповнити запаси ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: