Зеленський прибув до Нідерландів: програма візиту

Читать на русском
У Гаазі Зеленський вже провів зустріч із президентом сенату Яном Брауном та головою палати представників Верою Бергкамп.
Politico

У четвер, 4 травня, президент Володимир Зеленський розпочав офіційний візит у Нідерланди.

Про це повідомив прессекретар глави держави Сергій Нікіфоров у Facebook.

Він зазначив, що у Гаазі Зеленський вже провів зустріч із президентом сенату Яном Брауном та головою палати представників Верою Бергкамп.

«Далі буде візит до Міжнародного кримінального суду та зустріч із його президентом Пьотром Хофманскі та секретарем Освальдо Завала Агілером», – йдеться у повідомленні.

Також у програмі заплановане велике звернення Зеленського до нідерландського суспільства та представників міжнародних судових інституції, розташованих у Гаазі.

«Зеленський зустрінеться окремо із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та у тристоронньому форматі також із прем'єр-міністром Бельгії Александером де Кроо. Також буде аудієнція у короля Віллєма-Александра і візит на базу військово-повітряних сил Нідерландів», – додав прессекретар.

Зазначимо, це перший візит Зеленського до Нідерландів як глави держави.

Нагадаємо, 3 травня Володимир Зеленський перебував з візитом у Фінляндії.

Також президент Зеленський хоче відвідати Німеччини у травні, але через те, що інформація про візит стала доступна пресі, він розглядає можливість скасування поїздки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: