Зеленський може не поїхати до Німеччини через виток інформації про візит у ЗМІ

Читать на русском
У Києві «дуже розчаровані» тим, що «вочевидь дуже конфіденційна інформація про політику безпеки була навмисно опублікована у німецьких медіа».
Фото: liga.net

Президент Володимир Зеленський хоче відвідати Німеччини у травні, але через те, що інформація про візит стала доступна пресі, він розглядає можливість скасування поїздки.

Про це пише T-online.

Видання з посиланням на українське неназване джерело повідомляє, що у Києві «дуже розчаровані» тим, що «вочевидь дуже конфіденційна інформація про політику безпеки була навмисно опублікована у німецьких медіа».

«Цей процес був безвідповідальним і міг поставити під питання можливий візит президента України», - повідомило джерело.

Медіа пишуть, що візит українського президента означає посилену роботу для берлінських силовиків.

Зокрема, під час візиту Зеленського діє перший рівень безпеки біля Потсдамської площі в Берлін-Мітте, де глава держави заселиться у відомий готель Ritz-Carlton.

Згідно з повідомленням, наразі поліція планує операцію із загородженнями, перевіркою документів, снайперами та собаками, які шукатимуть вибухівку.

14 травня Зеленського з військовими почестями має прийняти канцлер Олаф Шольц. Далі заплановані дискусії та прес-конференція. У порядку денному також зустріч із федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Нагадаємо, 3 травня президент Володимир Зеленський перебуває з візитом у Фінляндії з метою посилення підтримки України напередодні контрнаступу ЗСУ, а також для участі у саміті Nordic countries.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: